Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Запоріжжі на оптовому складі припинено торгівлю рідинами для електронних сигарет без документів

, опубліковано 28 грудня 2023 о 14:22

Днями у Запоріжжі фахівці податкової служби області провели перевірку одного зі складів, в якому здійснювалась оптова торгівля рідинами, що використовуються в електронних сигаретах.
Під час аудиту встановлено, що на місці продажу у суб'єкта господарювання були відстуні первинні документи, що підтверджують облік та походження товарів.

За результатами перевірки задокументовано порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", Податкового кодексу України та Постанови Кабінету Міністрів України "Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв за продані ними товари (надані послуги)".

Порушника буде притягнуто до адміністративної відповідальності та згідно діючого законодавства донараховано фінансові санкції у розмірі 812 тисяч гривень.

Нагадаємо, фахівці відділу фактичних перевірок відпрацьовують ризикових платників податків, які не дотримуються норм законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО, а також здійснюють тіньову реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.