Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За рік запорізькі підприємці зареєстрували 7500 класичних касових апаратів та програмних РРО

, опубліковано 17 січня 2024 о 09:05

Упродовж минулого року представники запорізького бізнесу зареєстрували 1755 класичних реєстраторів розрахункових операцій та 5745 програмних РРО. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев. У грудні суб'єкти господарювання оформили у податковій службі 595 одиниць касової техніки, зокрема, 146 класичних касових апаратів та 449 РРО "в смартфоні".

Нагадаємо, перевагами програмних РРО є зручність у встановленні та користуванні. 

Програмний РРО від ДПС пропонує такі функціональні можливості: відкриття, закриття та автозакриття зміни; формування, реєстрація та видача чеків; друк та відправка фіскальних чеків на електронну пошту або у месенджери покупців; ведення довідників номенклатури; довідник ставок податків; використання сканера штрих-кодів, додавання штрих-коду марки акцизного податку; різні форми розрахунків; формування та перегляд X-звіту, Z-звіту; відправка Z-звіту до фіскального серверу та багато іншого.

Безкоштовне програмне забезпечення від податкової служби можна завантажити на комп'ютер, ноутбук, мобільний телефон тощо, які працюють на платформах WEB, Android, iOS або Windows. 

Деталі – за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.