Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З роздрібної торгівлі підакцизними товарами запорізькі бюджети отримали 151 мільйон гривень

, опубліковано 19 січня 2024 о 09:07

За минулий рік запорізькі компанії і підприємці, які торгують уроздріб підакцизною продукцією, сплатили до місцевих бюджетів 151 мільйон гривень акцизного податку. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев. Упродовж грудня від платників регіону до скарбниць громад надійшло майже 13 мільйонів гривень акцизного податку.

Нагадуємо, для реалізації підакцизних товарів суб'єкт господарювання повинен оформити відповідну ліцензію, а розрахунки проводити через зареєстрований касовий апарат або програмний РРО. 

Докладна інформація про адміністративні послуги з питань ліцензування оприлюднена за посиланням: https://tax.gov.ua/administrativni-poslugi/poslugi-golovnih-upravlin-dps/vidacha-litsenziy/

Детально про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій читайте тут: https://tax.gov.ua/administrativni-poslugi/poslugi-dps/reestratsiya-programnogo-reestratora-rozrahunkovih-operatsiy/.

Відомості про порушення, у тому числі, щодо безліцензійної торгівлі, неоформленої праці та інші, можна повідомляти у чат-бот "StopViolationBot" у месенджері Telegram.