Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі аграрії сплатили майже 70 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 22 січня 2024 о 09:30

У 2023 році платники четвертої групи спрощеної системи оподаткування сплатили до місцевих бюджетів регіону 69 мільйонів 600 тисяч гривень єдиного податку. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, у грудні запорізькі аграрії спрямували до бюджетів майже три мільйони гривень.

Нагадуємо, 30 січня спливає граничний термін сплати єдиного податку платниками четвертої групи за IV квартал 2023 року.

Також зазначимо, відповідно до п.п. 69.33 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України не нараховується та не сплачується єдиний податок четвертої групи з площі сільськогосподарських угідь та земель водного фонду, що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди, у податкових періодах, коли на територіях, на яких розташовані такі сільськогосподарські угіддя та землі водного фонду, ведуться активні бойові дії або території тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації:

– за 2022 рік – з 1 березня за податкові періоди, коли на територіях, на яких розташовані такі сільськогосподарські угіддя та землі водного фонду, ведуться активні бойові дії або території тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, до дати завершення на таких територіях активних бойових дій або тимчасової окупації російською федерацією (крім територій, на яких ведення активних бойових дій або тимчасової окупації російською федерацією завершені до 1 травня 2022 року, оскільки на них не поширюється дія підпункту 69.33 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення");

– за 2023 рік – за податкові періоди, коли на територіях, на яких розташовані такі сільськогосподарські угіддя та землі водного фонду, ведуться активні бойові дії або території тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, до дати завершення на таких територіях активних бойових дій або тимчасової окупації російською федерацією.

Детальніше про це – за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ediniy-podatok/yuridichni-osobi/ediniy-podatok-dlya-platnikiv-chetvertoi-grupi/osoblivosti/678896.html.