Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Запоріжжі в укритті завжди є про що поговорити. Наприклад, про податки: Зустріч з підприємцями ТРК "City Mall"

, опубліковано 24 січня 2024 о 12:02

Зустрічі фахівців податкової служби з представниками бізнес-спільноти регіону тривають. Цього разу війна внесла суттєві корективи у формат спілкування, адже комунікувати з підприємцями замість зручних торгівельних залів довелося в укритті. 

Тривалість  повітряної тривоги дозволила керівникам підрозділів Головного управління ДПС у Запорізькій області обговорити з підприємцями, які працюють в одному з найбільших торгово-розважальних комплексів міста "City Mall", усі актуальні питання, пов’язані із податковими новаціями, легальною працею та упередженням порушень під час здійснення розрахункових операцій.

Начальник управління податкового аудиту Дмитро Шепель повідомив про законодавчі вимоги, які стосуються запорізького бізнесу, а також акцентував увагу на обов'язковості застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО та платіжних терміналів усіма суб'єктами господарювання сфери торгівлі та надання послуг, окрім платників першої групи спрощеної системи оподаткування. Дмитро Шепель зауважив, що на цей час платники прифронтових територій, у тому числі, м. Запоріжжя, звільняються від відповідальності за порушення при використанні РРО, крім випадків недотримання порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі та продажу іноземної валюти та інших. Однак не звільняються від обов’язку застосовувати РРО. Тож, варто взяти це до уваги.

Керівник відділу координації та інформаційно-аналітичного забезпечення управління оподаткування фізичних осіб Віктор Аркатов детально розповів про особливості застування спрощеної системи оподаткування у 2024 році, роз'яснив законодавчі норми, які регулюють трудові відносини та наголосив на відповідальності за використання нелегальної праці.

Під час спілкування податківці нагадали, що для отримання фахових роз'яснень підприємці завжди можуть звернутися до спеціалістів служби, обравши зручний формат комунікації – особисто у податковій інспекції, зателефонувати на гарячі лінії, відправити листа на електронну скриньку або повідомлення у месенджері.

Також фахівці податкового відомства відповіли на запитання стосовно нюансів підприємницької діяльності та розповіли про можливості сучасних електронних сервісів ДПС.

Детальну інформацію з питань сплати податків, реєстрації РРО, програмних РРО тощо можна отримати у Центрах обслуговування платників та на вебресурсах податкової служби: https://tax.gov.ua/, https://zp.tax.gov.ua/.

Фотоматеріали по темі