Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі роботодавці погасили більше 47 мільйонів гривень зарплатних боргів

, опубліковано 01 лютого 2024 о 10:09

У Запоріжжі заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко провів перше в цьому році засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з зарплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації доходів.

У заході взяли участь начальниця управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Баневич, керівники Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Запорізького обласного союзу промисловців, підприємців (роботодавців) "Потенціал", районних військових адміністрацій та представники запорізьких підприємств і установ.

На початку зустрічі Євген Мироненко повідомив про ситуацію з ліквідацією несвоєчасних виплат працівникам та окреслив пріоритети цьогорічної роботи регіональної комісії.

Упродовж минулого року запорізькі роботодавці погасили борги по заробітній платі на загальну суму 47 мільйонів 300 тисяч гривень. У результаті до бюджетів і соціальних фондів надійшло понад сорок мільйонів гривень, у тому числі, 33 мільйони 500 тисяч гривень єдиного внеску, 6 мільйонів 500 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 500 тисяч гривень військового збору.

Під час засідання присутні боржники, зокрема, керівники приватних підприємств та районних медичних комунальних закладів, доповіли про перспективи погашення боргів, у тому числі, відповідно до затверджених графіків.

Після заслуховування кожного суб'єкта господарювання члени комісії проаналізували подальші можливості своєчасних виплат та наголосили на обов'язковому дотриманні визначених термінів у розрахунках з найманими працівниками.