Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгували без реєстрації – заробили на штрафи: у Запоріжжі виявлені факти незаконної реалізації підакцизної продукції

, опубліковано 14 березня 2024 о 16:54

Днями у декількох районах Запоріжжя фахівці управління аудиту податкової служби регіону провели фактичні перевірки господарських одиниць, на яких реалізовувалися підакцизні товари.

За результатами аудиту були встановлені факти здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації – у кіосках громадяни торгували уроздріб тютюновими виробами та алкогольними напоями без відповідних дозвільних документів.

У ході перевірок податківці викликали працівників Національної поліції для фіксування фактів порушень. Співробітники поліції склали протоколи про адміністративне правопорушення за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб'єкта господарювання за частиною 1 статті 164 КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення.

Зауважимо, фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Запорізькій області постійно тримають у фокусі своєї уваги  ризикових платників податків, з метою встановлення фактів порушення ними законодавчих вимог. Зокрема, найчастіше фіксуються здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації особи, як суб'єкта господарювання, порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій при продажу підакцизної групи товарів, тіньова реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Нагадаємо, інформацію про податкові порушення, зокрема, нелегальну торгівлю підакцизними товарами або використання неоформленої праці, можна надсилати до ДПС за допомогою чат-бота "StopViolationBot" у месенджері Telegram.