Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці року півтори тисячі запоріжців започаткували власну справу

, опубліковано 18 березня 2024 о 09:05

У січні-лютому розпочали підприємницьку діяльність 1576 запорізьких суб'єктів господарювання. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев. Так, за перші два місяці року зареєстрували власну справу 1420 фізичних осіб-підприємців та 156 юридичних осіб. Динаміка реєстрації підприємницької діяльності порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 53 відсотки.

Всього на даний час на обліку в органах ДПС області перебувають 55615 суб'єктів господарювання-юридичних осіб та 69883 ФОП. З цієї кількості зареєстровано більше восьми тисяч платників податку на додану вартість.

Крім того, станом на початок березня обліковано понад 124 тисячі платників єдиного внеску, серед яких 54502 СГД-юридичних осіб та 70093 фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, сьогодні для оформлення власної справи знадобиться мінімальний пакет документів та декілька хвилин. Автоматично зареєструвати ФОП, а також обрати загальну чи спрощену систему оподаткування можна онлайн на порталі Дія: https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop