Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Державне управління та оборона" – провідна галузь з наповнення бюджетів у Запорізькій області

, опубліковано 20 березня 2024 о 09:02

У січні-лютому лідерські позиції з наповнення бюджетів усіх рівнів зайняли підприємства і організації державного управління, оборони та обов'язкового соціального страхування. Вони забезпечили більше 21 відсотка загальних надходжень до бюджетів. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Як зазначив керівник податкової служби області, друге місце у сплаті податків посіли представники оптової і роздрібної торгівлі та ремонту транспортних засобів – 10,6 відсотка. На третьому місці – підприємства металургії, які забезпечили більше восьми відсотків доходів бюджетів.

Разом із цим за два місяці року найбільше зростання сплати податків порівняно з минулим роком – у суб'єктів господарювання, які працюють в галузі виробництва електроустаткування. Вони збільшили відрахування майже в чотири рази або на 116,2 мільйона гривень. У торговельних компаній цей показник склав 26 відсотків (зростання на 77,3 мільйона гривень), у будівельних підприємств – 57,6 відсотка або на 35,6 мільйона гривень більше, у металургійних виробників – 12,6 відсотка (зростання на 31,6 мільйона гривень).

Нагадуємо, що отримувати актуальну податкову інформацію у розрізі регіонів, територіальних громад, видів економічної діяльності, податків, видів бюджетів, систем оподаткування, за організаційно-правовими формами, типом платника (фізичні та юридичні особи) та статусом платника (великий, середній, малий бізнес та неприбуткові бюджетні установи) можна онлайн за допомогою Інтерактивної податкової карти України.

Податкова карта доступна користувачам на вебпорталі ДПС та у відкритій частині Електронного кабінету: https://map.tax.gov.ua/main.