Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протидія продажу алкоголю і тютюну підліткам: співробітники податкової і поліції розглянули проміжні підсумки спільної роботи

, опубліковано 01 травня 2024 о 11:03

Профілактика правопорушень і контроль за дотриманням продавцями підакцизної продукції заборони продажу алкогольної і тютюнової продукції неповнолітнім – основні теми робочої наради представників Головного управління ДПС у Запорізькій області та Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Учасники зустрічі проаналізували результати спільної роботи та скорегували план подальших заходів. Зокрема, серед пріоритетних напрямів – фіксація порушень та притягнення до відповідальності представників бізнесу, які продають підакцизну продукцію підліткам. Крім того, увага поліцейських і податківців зосереджена на профілактичній роботі стосовно попередження суб'єктів господарювання щодо недотримання законодавчих вимог.

Як зазначила начальниця управління контролю за підакцизними товарами Юлія Зарецька, долучитися до протидії незаконному продажу алкоголю і тютюну дітям можуть і запоріжці. Для цього потрібно передавати до податкової служби області та Національної поліції інформацію про такі випадки. А також про факти торгівлі підакцизними товарами без ліценцій або продажу тютюну і алкоголю можна повідомляти, скориставшись чат-ботом "StopViolationBot" у месенджері Telegram.