Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За ліцензії на торгівлю підакцизними товарами запорізькі підприємці сплатили понад дев'ять мільйонів гривень

, опубліковано 30 травня 2024 о 09:06

З початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 9 мільйонів 559 тисяч гривень плати за ліцензії на торгівлю підакцизною продукцією. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, у квітні запорізькі підприємці спрямували до скарбниць громад понад три мільйони гривень.

За чотири місяці фахівці податкової служби області видали суб'єктам господарювання 1316 ліцензій. Зокрема, представники бізнесу отримали 512 дозволів на роздрібну реалізацію алкогольних напоїв, 475 документів на продаж тютюнових виробів, 198 – на торгівлю пивом, 72 – сидром. Крім того, продовжено термін дії 3056 ліцензій та анульовано 570.

У сфері обігу підакцизних товарів у січні-квітні проведено 822 перевірки. За результатами виявлених порушень законодавчих норм застосовані фінансові санкції на суму понад тринадцять мільйонів гривень.

Нагадаємо, про факти торгівлі підакцизною продукцією без ліцензій, реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, інформацію про діяльність суб'єктів господарювання без державної реєстрації, неоформлення найманої праці тощо можна повідомляти за допомогою чат-бота "StopViolationBot" у месенджері Telegram: https://t.me/StopOverpriceBot.