Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Запорізькій області розпочали власну справу понад три тисячі підприємців і компаній

, опубліковано 31 травня 2024 о 09:04

У січні-квітні в регіоні зареєструвалася 2951 фізична особа-підприємець та 320 суб'єктів господарювання-юридичних осіб. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість нових ФОП та компаній зросла на 937.

У квітні розпочали власну справу 945 фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, що на 303 більше, ніж у квітні 2023 року.

Всього на даний час у податковій службі регіону на обліку перебуває 70361 фізична особа-підприємець та 55711 СГД-юридичних осіб. Це, відповідно, на 1060 та 555 більше, ніж станом на початок травня минулого року.

Керівник податкової служби області зазначив, що найбільша кількість підприємців обрали в якості основного виду діяльності роздрібну торгівлю, комп'ютерне програмування та надання послуг.

Нагадаємо, сьогодні для реєстрації підприємницької діяльності необхідний мінімальний пакет документів. Зареєструвати ФОП за декілька хвилин можна на порталі Дія: https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop.

А якісний податковий сервіс можна отримати дистанційно – в Електронному кабінеті платника податків або у застосунку "Моя податкова": https://tax.gov.ua/mobilniy-zastosunok-moya-podatkova/.