Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі платники погасили 391 мільйон гривень податкової заборгованості

, опубліковано 19 червня 2024 о 09:05

За п'ять місяців податкова заборгованість в регіоні зменшилась на 391 мільйон гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Для погашення боргів відповідно до вимог законодавства реалізується  комплекс заходів. Так, до суду було направлено 217 позовів про стягнення своєчасно несплачених податків у сумі майже 174 мільйони гривень, з яких 127 вже задоволено судовими органами на суму 27 мільйонів гривень. Також прийнято 293 рішення керівника про стягнення недоїмки в сумі 69 мільйонів гривень.

У січні-травні на рахунки підприємств-боржників виставлено понад три тисячі платіжних інструкцій. У результаті застосування цього механізму до бюджетів вже надійшло понад дев'ять мільйонів гривень. 

З початку року списано безнадійний податковий борг у сумі 158 мільйонів гривень.

Крім того, заборгованість з єдиного внесу скорочено майже на 32 мільйони гривень, у тому числі, близько восьми мільйонів гривень стягнуто через органи Державної виконавчої служби.

Більше інформації про погашення податкового боргу читайте у розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/robota-z-pogashennya-podatkovogo-borgu/.