Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відновлення і підтримка агропромислового сектору: Зустріч із запорізькими аграріями

, опубліковано 17 липня 2024 о 09:12

У Запоріжжі відбулася робоча нарада щодо вирішення складних питань агропромислового сектору Запорізької області. До обговорення фінансових, гуманітарних, податкових аспектів долучилися виконуючий обов'язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступниця Міністра економіки України Надія Бігун, голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров, в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, очільники державних органів та місцевої влади, товаровиробники та представники бізнес-об’єднань регіону.

Під час зустрічі йшлося про проблеми сьогодення, сучасні виклики і потреби запорізьких аграріїв, які працюють у надважких умовах на прифронтових територіях, забезпечують продовольством, зберігають робочі місця і сплачують податки. Це, зокрема, доступ агропідприємств, що ведуть свою діяльність у прифронтовій зоні, до кредитних ресурсів, у тому числі, пільгової програми «Доступні кредити 5-7-9». Компенсація збитків, завданих сільгоспвиробникам внаслідок російської агресії. А також оподаткування, виплата кредитних зобов'язань, постачання електроенергії, недостатня кількість робітників, зрошення.

Тарас Висоцький наголосив, що наразі Мінагрополітики співпрацює з міжнародними партнерами для забезпечення фінансування програм підтримки аграріїв у прифронтових регіонах.

«Нам важливо почути безпосередньо від вас, проблеми та можливі шляхи їх вирішення, щоб оперативно приймати рішення для розв'язання цих проблем. Допомога аграріям з прифронтових та деокупованих територій - один з пріоритетів роботи Уряду. На сьогодні діє низка програм підтримки. Ми постійно спілкуємося з міжнародними партнерами щодо розширення цієї допомоги, особливо для аграріїв з прифронтових та деокупованих територій», – зазначив Тарас Висоцький.

Під час сесії запитань-відповідей представники запорізького агробізнесу мали можливість озвучити свої нагальні проблеми та отримати відповіді на запитання. 

Фотоматеріали по темі