Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рада підприємців Запоріжжя розглянула основні аспекти Національної стратегії доходів

, опубліковано 15 серпня 2024 о 14:23

Сьогодні у Запоріжжі під керівництвом секретаря міської ради Регіни Харченко відбулося позачергове засідання Ради підприємців. Ключовою темою зустрічі стали основні засади Національної стратегії доходів України на 2024-2030 роки. Позицію податкової служби в обговоренні представляв в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Як було наголошено, серед важливих елементів затвердженої Урядом Стратегії доходів є посилення фіскальної спроможності країни, адаптація податкового та митного законодавства до міжнародних стандартів, а також створення стимулів для післявоєнного відновлення та економічного зростання. Одним із пунктів її реалізації є реформа спрощеної системи оподаткування. Про її вплив на місцеві бюджети детально розповіла заступниця голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області, очільниця громадської організації "Центр медіації та екаунтінгу "Точка зору" Лариса Церетелі.

Крім того, пані Лариса докладно зупинилася на інших важливих змінах, зокрема, удосконаленні процесів організації та проведення документальних і фактичних перевірок, сплати податку на додану вартість, оподаткування доходів фізичних осіб, податку на прибуток підприємств та безпеці використання даних і доступу до інформації про обсяг та обіг коштів платників податків на їх рахунках у банках.

Для об’єктивної оцінки можливого впливу Національної стратегії доходів на підприємництво регіону Лариса Церетелі внесла декілька пропозицій. Зокрема, вони стосуються проведення постійного моніторингу законопроєктів, запропонованих в контексті реалізації Стратегії, а також розрахунку впливу на бюджетні надходження. Поряд із цим було запропоновано провести опитування серед платників, які застосовують спрощену систему оподаткування, щодо перспектив здійснення підприємницької діяльності за умов обов'язкової реєстрації платниками ПДВ.

Під час дискусії президент Запорізького обласного союзу промисловців, підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександр Головко наголосив на необхідності подальшого фахового вивчення усіх пунктів Стратегії та напрацювання необхідних змін.

Після обговорення проєкту податкової реформи учасники зустрічі розглянули питання організації проведення планових засідань Ради підприємців та взаємодії щодо формування запитів на навчання для суб'єктів господарської діяльності, зокрема, написання грантових заявок, ведення бізнесу тощо.

Фотоматеріали по темі