Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 740 запорізьких роботодавців підвищили заробітні плати своїм працівникам

, опубліковано 26 серпня 2024 о 09:54

З початку року за результатами спільної роботи фахівців податкової служби регіону та представників органів влади і місцевого самоврядування підвищили рівень заробітних плат 741 підприємство.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, завдяки цьому до бюджетів і соціальних фондів додатково надійшло понад 17 мільйонів гривень, зокрема, 7 мільйонів 800 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 9 мільйонів 400 тисяч гривень єдиного внеску.

Як свідчить проведений аналіз, серед найбільших "мінімізаторів" зарплат – представники галузі торгівлі (40 відсотків від загальної кількості) та підприємства, що здійснюють операції з нерухомим майном (майже 11 відсотків). На виплати заробітних плат менше мінімального розміру вплинули нарахування доходів за фактично відпрацьований час, через простої в роботі підприємств, а також відпустки без збереження заробітної плати, надані працівникам через тимчасову окупацію значної частини території регіону.

Цього року до податкових органів запрошено на робочі групи та співбесіди керівники 1292 підприємств. Під час цих заходів роботодавцям наголошувалося на необхідності дотримання норм податкового і трудового законодавства, недопущенні нарахування заробітної плати у розмірах нижче мінімального рівня.