Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З доходів запоріжців бюджети громад отримали понад чотири мільярди гривень

, опубліковано 29 серпня 2024 о 09:09

За сім місяців до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 4 мільярди 203 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, порівняно з минулим роком надходження зросли на 366 мільйонів гривень.

У липні до бюджетів громад регіону спрямовано майже 608 мільйонів гривень ПДФО, що на 12 відсотків більше, ніж торік.

Всього в області нараховується понад 23 тисячі платників податку на доходи фізичних осіб, серед яких 10400 юридичних осіб та 12730 фізичних осіб.

Серед найбільших джерел надходжень ПДФО – оподаткування заробітної плати, доходів у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, від декларування фізичних осіб-підприємців, громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність тощо.

Нагадуємо, детальна інформація, роз'яснювальні матеріали з питань оподаткування доходів фізичних осіб, зокрема, про адміністрування ПДФО, податкові пільги, декларування доходів громадян тощо читайте у розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-dohodi-fizichnih-osib.