Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємці сплатили до місцевих бюджетів більше мільярда гривень єдиного податку

, опубліковано 30 серпня 2024 о 09:04

З початку року запорізькі представники малого і середнього підприємництва сплатили до бюджетів громад 1 мільярд 29 мільйонів гривень єдиного податку. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, надходження перевищили минулорічні на 200 мільйонів гривень або на 24 відсотки.

Найбільші суми єдиного податку спрямували до місцевих скарбниць фізичні особи-підприємці – 877 мільйонів гривень, від суб'єктів господарювання-юридичних осіб надійшло понад 116 мільйонів гривень, від агровиробників – 35 мільйонів 600 тисяч гривень.

У липні суб'єкти спрощеної системи оподаткування перерахували до бюджетів понад 178 мільйонів гривень, що на 45 мільйонів 500 тисяч гривень більше, ніж торік.

Нагадуємо, корисні інформаційні та роз'яснювальні матеріали стосовно особливостей спрощеної системи оподаткування для фізичних та юридичних осіб доступні в розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ediniy-podatok.