Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові надходження від запоріжців до державного бюджету склали майже вісім мільярдів гривень

, опубліковано 05 вересня 2024 о 09:04

У січні-серпні платники податків регіону спрямували до державного бюджету 7 мільярдів 744 мільйони гривень податків і зборів. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, минулорічний рівень перевищено на 1 мільярд 156 мільйонів гривень.

У структурі доходів бюджету переважає сплата податку на додану вартість – 32 відсотки, податку на доходи фізичних осіб – 24 відсотки, також значними є надходження податку на прибуток підприємств – 10 відсотків та військового збору – 6 відсотків.

У серпні запоріжці перерахували до державної скарбниці 1 мільярд 91 мільйон гривень, що на 143 мільйони гривень більше, ніж у серпні минулого року.

Нагадуємо, презентаційні матеріали, навчальні відеоролики, детальна і корисна інформація про адміністрування і особливості сплати податків, застосування податкових пільг, роботу сервісів, реєстрів та публікації з іншої тематики у доступній і зрозумілій формі зосереджені в розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.