Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Релокація освітніх закладів та надходження до місцевих бюджетів: запорізькі податківці та керівники громад розглянули перспективи і можливі ризики

, опубліковано 09 вересня 2024 о 09:58

У Запоріжжі під керівництвом заступника голови Бердянської районної державної адміністрації Володимира Сенченка відбулася нарада з керівниками територіальних громад і військових адміністрацій Бердянщини за участі представників податкової служби регіону.

Ключовою темою для обговорення стали надходження податку на доходи фізичних осіб від закладів освіти Бердянського району під час релокації до обласного центру.

Заступниця начальника управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Ірина Лізогубова детально роз'яснила порядок обліку та перереєстрації суб'єктів господарювання. Вона звернула увагу, що відповідно до норм Бюджетного кодексу України податок на доходи фізичних осіб зараховується до бюджету за їх місцезнаходженням. Також Ірина Лізогубова розповіла про особливості сплати інших податків і зборів до державного і місцевих бюджетів відповідних територій.

Під час наради керівники громад з'ясували юридичні аспекти релокації освітніх закладів району, зокрема, постановки на облік, ліцензування, провадження господарської діяльності.

Фотоматеріали по темі