Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оподаткування грантової допомоги і ключові позиції Нацстратегії доходів: зустріч із запорізькими підприємцями у рамках платформи "Зроблено в Україні"

, опубліковано 07 жовтня 2024 о 10:10

Чи потрібно сплачувати податки з коштів, отриманих від урядових, міжнародних та місцевих грантових програм, як підготувати новостворений бізнес до діяльності в правовому полі, що передбачає Національна стратегія доходів до 2030 року для запорізьких платників – ці та інші питання стали предметом розгляду на черговій зустрічі у регіональному офісі платформи "Зроблено в Україні" із підприємцями-початківцями.

Спікерами заходу стали представники податкової служби регіону та Запорізької філії обласного центру зайнятості.
Начальниця відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Запорізькій області Людмила Савченко презентувала учасникам зручні і ефективні механізмі комунікації з податковою службою і отримання сервісних послуг. Зокрема, мова йшла про можливості Електронного кабінету платника, вебресурсів ДПС, мобільного застосунку "Моя податкова", чат-ботів у месенджері Telegram та сторінки у соціальній мережі Facebook тощо.

Керівниця підрозділу управління оподаткування фізичних осіб Олена Бессонова проконсультувала стосовно особливостей оподаткування грантової допомоги, застосування загальної і спрощеної системи оподаткування, оформлення найманих працівників, порядок ведення звітності і сплати податків та надання пільг для платників податків прифронтових територій.

Також податківці звернули увагу на ключові позиції Національної стратегії доходів до 2030 року, наголосивши, що цей документ є дорожньою картою реформування податкової служби, яка буде реалізовуватись поетапно упродовж шести років. Пріоритетні заходи стратегії спрямовані на модернізацію податкового адміністрування та створення умов для справедливої податкової політики, що сприятиме підвищенню ефективності управління державними доходами.

Наприкінці зустрічі підприємці отримали роз'яснення і практичні поради щодо правильності ведення започаткованої власної справи та залучення фінансової допомоги для розвитку бізнесу.