Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Регіональна Рада підприємців розглянула найгостріші проблеми і оптимальні механізми підтримки бізнесу

, опубліковано 10 жовтня 2024 о 14:10

Запорізький бізнес, який в умовах війни генерує значну частину продукції і послуг в регіоні, наповнює бюджети і забезпечує робочими місцями тисячі громадян, потребує системної допомоги і сприяння усіх гілок влади. Найгостріші проблеми підприємництва та необхідні кроки підтримки стали предметом розгляду під час засідання Ради підприємців Запорізької області, яка сьогодні відбулася під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова.

Захід об'єднав представників бізнесу, органів обласної виконавчої влади, місцевого самоврядування і громадських організацій. Позицію податкової служби представляв в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Відкриваючи зустріч, Іван Федоров наголосив на важливій ролі і стійкості запорізьких платників податків у надскладних умовах сьогодення та відзначив кращих представників власної справи.

Під час обговорення учасники засідання обговорили проблеми малого і середнього підприємництва та шляхи їх вирішення.

Серед нагальних для підприємців питань під час опалювального періоду залишається необхідність внесення змін до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Пропозиції від бізнесу у цьому контексті представила очільниця громадської організації "Бізнес-Союз "Порада" Олена Єрьоменко.

Під час дискусії керівники торговельних компаній і підприємств-виробників озвучили проблематику, що передусім, стосується оренди земельних ділянок, надання податкових пільг унаслідок знищеного або пошкодженого майна, банківського обслуговування операцій з іноземними партнерами, експортних поставок сільськогосподарської продукції тощо.

Крім того, зосередили увагу й на безпекових питаннях торговельних закладів та порядку віднесення підприємств до переліку критичних з метою бронювання працівників.

Фотоматеріали по темі