Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Все про застосування РРО при здійсненні розрахункових операцій: Робочі зустрічі з власниками запорізьких торгівельних центрів

, опубліковано 18 січня 2024 о 15:44

У Запоріжжі тривають робочі зустрічі керівництва управління аудиту податкової служби регіону з власниками найбільших торговельних центрів та підприємцями міста. Предмет обговорення незмінний – дотримання законодавства при здійсненні розрахункових операцій.

Сьогодні відбулась чергова зустріч з представниками менеджменту та підприємцями ТРЦ "Пальміра Plaza". Під час спілкування начальник управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шепель роз’яснив нормативну базу застосування РРО та платіжних терміналів, а також акцентував на нюансах, пов’язаних із реєстрацією і застосуванням касової техніки. Дмитро Шепель наголосив, що згідно із Законом №1017-ІХ від 01.12.2020 року застосування РРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для ФОП ІІ-ІV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, а також ФОП на загальній системі оподаткування. Крім того, керівник управління податкового аудиту зауважив на наявності певних винятків у цих вимогах.  

Заступниця начальника управління Вікторія Монастирська повідомила про умови звільнення від відповідальності за порушення при використанні РРО, наголосивши на тому, що на сьогоднішній день відносно запорізьких підприємців штрафні санкції не застосовуються за порушення Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", крім порушень порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі та продажу іноземної валюти тощо. Однак запорізькі підприємці не звільняються від обов’язку застосовувати РРО. 

Також під час зустрічі підприємці мали можливість оцінити переваги електронних сервісів податкової служби:  Програмного РРО від ДПС, Електронного кабінету платника та мобільного застосунку "Моя податкова".

Фотоматеріали по темі