Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розрахункові операції та легалізація трудових відносин: Що? Як? Коли? Зустріч з підприємцями у ТЦ «Україна»

, опубліковано 19 січня 2024 о 15:24

Питання застосування РРО при здійсненні розрахункових операцій та легалізація трудових відносин не втрачають своєї актуальності. Тож, запорізькі податківці продовжують зустрічатися з представниками бізнес-спільноти регіону, аби надати якомога більше роз’яснень і мінімізувати ризики порушення законодавства. 

Цього разу обговорення законодавчих вимог відбулося в одному із найбільших торгових центрів Запоріжжя – ТЦ «Україна».

Начальник управління податкового аудиту Дмитро Шепель та заступник начальника управління Вікторія Монастирська вкотре звернули увагу підприємців на вимоги Закону України №1017-ІХ  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», якими визначено обов’язковість застосування РРО при здійсненні розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями ІІ-ІV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, а також ФОП на загальній системі оподаткування.

Також під час зустрічі розглядалися різні аспекти притягнення до відповідальності за порушення при використанні РРО та застосування штрафних санкцій на території Запорізької області, враховуючи її прифронтовий статус. 

Крім того, фахівці управління оподаткування фізичних осіб зосередили увагу на принципових моментах, пов’язаних із легальними веденням бізнесу та найманою працею. Зокрема, йшлося про необхідність оформлення суб’єкта господарювання відповідно до чинного законодавства та обов’язок працювати за обраною системою оподаткування, сплачувати податки, дотримуватись вимог щодо найманих працівників. 

А для того, щоб підприємці могли швидко зорієнтуватися у законодавчих вимогах та новаціях, податківці розробили зручні інфографіки і покрокові інструкції, які отримали усі бажаючі учасники зустрічі.

Більше про застосування РРО та легальну працю читайте на сайті Державної податкової служби України: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, https://tax.gov.ua/diyalnist-/podatkoviy-audit/povidomlennya/.

Фотоматеріали по темі