Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запобігання продажу підакцизних товарів підліткам: співробітники податкової служби і Національної поліції узгодили план спільних дій

, опубліковано 05 лютого 2024 о 10:24

У Запоріжжі відбулася робоча нарада співробітників Головного управління ДПС у Запорізькій області та Головного управління Національної поліції в Запорізькій області щодо упередження та викриття правопорушень у сфері обігу підакцизних товарів.

Перш за все, під час зустрічі податківці та правоохоронці обговорили спільні дії, що сприятимуть удосконаленню контролю за дотриманням підприємцями заборони продажу неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Також фахівці податкової служби та поліції узгодили план подальшої роботи стосовно фіксації таких порушень, притягнення до відповідальності суб'єктів господарювання та профілактичні заходи у сфері реалізації підакцизних товарів.

Крім того, податківці і поліцейські наголосили на необхідності поширення на широкий загал інформації про те, що у випадку виявлення фактів нелегальної торгівлі або продажу алкоголю і тютюну дітям, громадяни мають повідомляти Національну поліцію та податкову службу регіону. Адже тільки спільні дії правоохоронних, контролюючих органів, підприємців та мешканців області допоможуть мінімізувати випадки продажу підакцизних товарів неповнолітнім.

Фотоматеріали по темі