Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ліквідація «зарплатної» заборгованості та подання звітності: Робоча нарада з керівниками військових адміністрацій і медичних закладів регіону

, опубліковано 05 лютого 2024 о 11:13

Для релокованих з тимчасово окупованих територій комунальних закладів Запорізької області  надзвичайної актуальності набула проблематика, пов’язана із нарахуванням і виплатою заробітних плат та складанням відповідних звітів. Для напрацювання спільного алгоритму її вирішення та упередження можливих порушень законодавчих норм у Запоріжжі відбулася робоча нарада керівників підрозділів державних органів влади регіону з представниками військових адміністрацій, громад і закладів охорони здоров'я.

Учасники обговорили перспективи погашення заборгованості із заробітної плати перед медиками і дотримання норм трудового та податкового законодавства під час розрахунків з працівниками.

Завідувачка сектору розгляду звернень платників податків Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Бессонова акцентувала на нюансах оподаткування заробітної плати та особливостях заповнення і подання звітності до контролюючих органів. Також представниця податкової служби надала практичні поради очільникам медичних закладів стосовно відображення виплачених доходів і утриманих податків у звітності, яка направляється за місцем обліку платників.

Представники Головного управління Пенсійного фонду та Головного управління статистики в Запорізькій області роз'яснили законодавчі вимоги до заповнення і подання звітної документації.

Під час наради сторони висловили своє бачення шляхів вирішення ситуації, що склалася,  та обговорили правові механізми вирішення проблемних питань.