Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У громадах Запорізької області стартувала деклараційна кампанія

, опубліковано 15 лютого 2024 о 09:58

Що робити з минулорічними неоподаткованими доходами; з яких доходів сплачувати податки не потрібно, але декларацію заповнити необхідно; чи є зміни у термінах звітування - про це та інші аспекти кампанії «Декларування-2024» йшлося під час зустрічі запорізьких податківців із представниками Новоолександрівської сільської ради.

Під час обговорення нагальних питань начальниця Запорізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Антоніна Оніщенко наголосила на тому, що деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року. Тож, до цього часу зобов'язані подати декларацію про майновий стан і доходи платники, які отримували окремі види доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування; доходи від особи, яка не є податковим агентом; іноземні доходи; доходи від підприємницької діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування; доходи від здійснення незалежної професійної діяльності. А також зобов'язані подати декларації іноземці, які за результатами звітного року набули статусу резидента України, які мають відобразити у податковій декларації доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи; платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання.

Крім того, податківці розповіли про нюанси цьогорічної деклараційної кампанії. Порадили, на чому потрібно акцентувати увагу при заповненні декларації та запропонували скористатися для цього мобільним застосунком «Моя податкова».