Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Започаткувати власний бізнес під час війни: можливості, виклики та перешкоди

, опубліковано 20 лютого 2024 о 10:30

Днями запорізькі податківці долучилися до спільного проєкту обласного союзу промисловців та підприємців "Потенціал" та німецької організації SEQUA «Основи підприємницької діяльності  від написання бізнес-плану до втілення його в життя», який реалізується на базі Навчального Центру «Освіта для бізнесу і кар’єри» Запорізької Політехніки.

Проєкт розрахований на усіх, хто бажає заснувати власний бізнес. Тож, аби осягнути якомога більше аспектів, про які має знати кожен підприємець, спікерами цієї навчальної програми стали представники Запорізької Політехніки, Обласного центру зайнятості, Держпродспоживслужби, Головного управління ДСНС, управління інспекційної діяльності та банківських установ. 

В рамках навчального тренінгу запорізькі податківці допомогли майбутнім підприємцям визначитися із податковим «форматом» майбутнього бізнесу. Так, начальниця відділу інформаційної взаємодії  Людмила Савченко познайомила учасників проєкту із електронними сервісами ДПС, наголосивши на тому, що сучасному підприємцю відвідувати Центри обслуговування платників вже не потрібно. Для налагодження ефективної взаємодії із податковою службою необхідно, перш за все, користуватися офіційними джерелами інформації та опанувати зручні сервіси, наприклад, Електронний кабінет платника або застосунок «Моя податкова».

Світлана Ніколова – фахівець відділу інформаційної взаємодії, розповіла майбутнім бізнесменам про важливість правильного вибору системи оподаткування та дотримання усіх вимог, пов’язаних із оформленням найманих працівників, виплати заробітної плати, звітування та здійснення розрахункових операцій. Також Світлана Володимирівна окреслила законодавчі норми, що регулюють підприємницьку діяльність у Запорізькій області, враховуючи її прифронтовий «статус» та надала роз’яснення щодо сплати податків та зборів.

Наприкінці зустрічі податківці відповіли на запитання слухачів та побажали успіху їх бізнесовим проєктам.