Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації законодавства та діяльність у правовому полі: зустріч податківців з керівництвом і підприємцями ринку "Ювілейний"

, опубліковано 27 березня 2024 о 15:01

Представники податкової служби регіону провели виїзну робочу зустріч з керівництвом і підприємцями, які працюють у найбільшому торговельному майданчику правобережної частини Запоріжжя – ринку "Ювілейний".

Головними темами для обговорення стали законодавчі новації і дотримання норм податкового і трудового законодавства.

Фахівці підрозділів оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області наголосили на основних вимогах законодавства для суб'єктів підприємництва. Передусім, вони стосуються здійснення легальної діяльності, оформлення найманих працівників, своєчасної сплати податків і подання звітності.

Також податківці зазначили, що для підприємців прифронтового Запоріжжя передбачені податкові пільги та роз'яснили нюанси застосування преференцій, які діють на час воєнного стану.

Крім того, спеціалісти служби повідомили про особливості проведення розрахунків, застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, розповіли про перебіг кампанії "Декларування-2024", терміни подання звітів та можливості заповнення і відправки декларацій про доходи в Електронному кабінеті.

 Під час зустрічі підприємці мали нагоду отримати фахові відповіді з питань застосування податкових норм. У свою чергу, податківці відзначили, що свої запитання платники податків можуть поставити за номерами "гарячих ліній": https://tax.gov.ua/others/kontakt-tsentr/https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial  або направити на електронну пошту та в месенджері соціальної мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.zaporizhzhya)

Контакти для комунікацій Головного управління ДПС у Запорізькій області: https://zp.tax.gov.ua/kontakti/.