Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мелітопольці та веселівці спрямували на соціальне і пенсійне забезпечення більше 319 мільйонів гривень

опубліковано 16 червня 2020 о 09:21

За п'ять місяців цього року мелітопольські та веселівські платники перерахували до пенсійного і соціальних фондів 319 мільйонів 514 тисяч гривень єдиного внеску. Порівняно з минулим роком рівень надходжень збільшився на 2,5 мільйона. Про це повідомив начальник Мелітопольського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський.

Зокрема, підприємства-роботодавці і підприємці м. Мелітополя сплатили 247,5 мільйона, Мелітопольського району – 48 мільйонів, Веселівського району – 24 мільйони.

У травні на соціальне і пенсійне забезпечення спрямовано майже 60 мільйонів гривень.

Нагадаємо, базова ставка єдиного внеску складає 22 відсотки. Роботодавці перераховують платіж щомісячно, не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітнім, СПД-фізичні особи – щоквартально, до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Разом із цим, відповідно до законодавчих змін за періоди з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2020 року тимчасово звільнені від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за себе фізичні особи-підприємці, у т.ч. ті, які обрали спрощену систему оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

 

Мелітопольське управління ГУ ДПС у Запорізькій області