Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстрацію податкових накладних та упорядкування земельних відносин: зустріч з бердянськими аграріями

, опубліковано 18 серпня 2020 о 13:25

Днями начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова взяла участь у нараді голови Бердянської райдержадміністрації з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Бердянського району.

Одним з питань обговорення став механізм реєстрації податкових накладних. Оксана Федорова проінформувала аграріїв про найпоширеніші причини, що призводять до зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Вона звернула увагу, на алгоритм дій платника податків, який допоможе запобігти виникненню складних ситуацій.

Окрема увага учасників зустрічі була приділена питанню упорядкування земельних відносин, зокрема, оформленню правовстановлюючих документів на земельні ділянки сільськогосподарського призначення та їх легальне використання на території району. Оксана Федорова повідомила, що фахівці податкової служби здійснюють моніторинг показників діяльності сільгосптоваровиробників, в якому враховується і площа земельних ділянок, і врожайність, і кількість найманих працівників, що дає можливість встановити ризики мінімізації податкових зобов’язань.

Голова Бердянської РДА Ірина Півень зазначила, що в районі закінчилося збирання зернових культур та проходять виплати аграріями орендної плати за земельні ділянки (паї) орендодавцям. Вона зазначила, що податок на доходи фізичних осіб та плата за землю є важливим джерелом наповнення місцевого бюджету та наголосила на важливості повноти їх сплати.

Також учасники зустрічі обговорили шляхи покращення взаємовідносин між підприємцями та органами влади, визначили проблемні питання, які виникають в учасників цього ринку.

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області