Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевого бюджету Запорізького району надійшло 4,8 мільйона гривень податку на нерухомість

, опубліковано 19 серпня 2020 о 13:09

За 7 місяців 2020 року до місцевого бюджету району надійшло 4,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно. Як повідомила начальниця Запорізького управління ГУ ДПС у Запорізькій області Інна Сімакова, це майже на 730 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, юридичні особи сплатили 3,3 мільйона, фізичні особи-власники нерухомості перерахували 1,5 мільйона.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток.

При цьому пільгові розміри майна для фізичних осіб, на які не застосовується ставка податку, становлять для квартири чи декількох квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів; для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – 180 кв. метрів.

Запорізьке управління ГУ ДПС у Запорізькій області