Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про блокування податкових накладних та новації законодавства – під час онлайн спілкування з сільгосппідприємствами та ОТГ Пологівського району

опубліковано 16 вересня 2020 о 15:30

У Пологівській районній державній адміністрації проведено зустріч у форматі дистанційних комунікацій з сільгосппідприємствами та об’єднаними громадами Пологівського району.

У зустрічі взяли участь голова Пологівської РДА Артур Крупський, начальниця Пологівського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй, заступниця начальника-начальниця відділу податків і зборів з юридичних осіб Пологівського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Листопад.

Світлана Бруй повідомила, що порядок зупинення реєстрації ПН/РК регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165. Важливим нововведенням стало внесення змін до ознак безумовної реєстрації та показників позитивної податкової історії, у разі відповідності яким не зупиняється реєстрація ПН/РК в ЄРПН. Таким чином, платник податку зацікавлений у своєчасній та повній сплаті ПДВ, інших податків і зборів та ЄСВ, що сприяє стимулюванню дотримання законодавства про працю, в частині офіційного працевлаштування.

Також для упередження формування фіктивного податкового кредиту несумлінними платниками податку, які підлаштовуються до ознак та показників, за якими здійснюється реєстрація ПН/РК в ЄРПН, внесені зміни до критеріїв, за якими проводиться автоматизований моніторинг.

Крім того, у разі включення суб’єкта господарювання до переліку ризикових платників податку платник має можливість подати в електронному вигляді інформацію та копії документів щодо спростування відповідності критерію ризиковості до комісії регіонального рівня.

Таким чином, урегульовано вирішення спірних питань щодо відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості.

Оксана Листопад нагадала присутнім новації Закону України від 16.01.2020 № 466-ІХ, зокрема, про змінені правила формування податкового кредиту для платників, які застосовують касовий метод. Також скасовано квартальний звітний податковий період, і починаючи з липня 2020 року всі платники ПДВ мають звітувати щомісячно.

Нормами Закону № 466 конкретизовано положення Податкового кодексу України в частині визначення кола суб'єктів, які вважаються платниками податку на прибуток; збільшено вдвічі поріг річного доходу (з 20 до 40 млн гривень), який дає право платнику податку на прибуток для визначення об'єкта оподаткування без коригування фінансового результату на усі податкові різниці.

На завершення онлайн зустрічі Світлана Бруй зазначила, що органи податкової служби завжди відкриті до конструктивного діалогу з представниками бізнесу та нагадала про електронну адресу та телефони Пологівського управління, за якими можна звертатися у разі виникнення запитань.

Пологівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області