Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Пологівщині тривають вебінари про особливості реєстрації податкових накладних

опубліковано 22 жовтня 2020 о 09:38

Днями пологівські податківці на платформі Skype провели вебінар для платників податку на додану вартість з актуальних питань, пов’язаних з зупиненням реєстрації податкових накладних.

В. о. начальника Пологівського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Листопад розповіла про основні зміни ознак критеріїв ризиковості платника податку та порядок роботи комісій з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Учасники детально розглянули внесення змін до ознак безумовної реєстрації та показників позитивної податкової історії, у разі відповідності яким не зупиняється реєстрація податкових накладних.

Під час онлайн-зустрічі Оксана Листопад зупинилась на окремих положеннях постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних". Вона надала докладні роз'яснення щодо алгоритму дій платників, яким необхідно скористатися задля успішного розблокування ПН/РК, та порадила скористатися таким принципом:

- звідки отримано товар (послугу);

- хто безпосередньо задіяний у господарській діяльності;

- де здійснюється господарська діяльність;

- кому реалізовано товар або послугу.

Вищезазначені операції необхідно забезпечити документальним підтвердженням, тобто надати письмові пояснення та копії первинних документів.

Особливу увагу було приділено обов’язковому повідомленню платниками податків про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП.

У ході вебінару платники отримали відповіді на запитання та практичні поради.

 

Пологівський сектор організації роботи
ГУ ДПС у Запорізькій області