Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові та РРО-новації – бердянським підприємцям

, опубліковано 15 лютого 2021 о 10:00

Про основні податкові новації йшла мова під час проведення семінару для платників податків, який днями провела начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

Предметом обговорення стали зміни, які були прийняті для соціальної підтримки платників податків в період пандемії Законами України № 1017-ІХ від 01.12.2020, №1072-ІХ від 04.12.2020 та іншими нормативними документами.

У першу чергу, учасники обговорили хвилююче питання для представників бізнесу – використання суб’єктами господарювання РРО в 2021 році. Фахівець відділу фактичних перевірок Олексій Вельма довів основні моменти застосування, запровадження РРО та ПРРО.

Від начальника Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Олександра Прошутінського представники бізнесу дізналися про новації в частині ведення з 1 січня фізичними особами-підприємцями обліку доходів і витрат, про оновлені форми звітності, сплату єдиного внеску для ФОПів, які є найманими працівниками, та про можливість перейти на єдиний рахунок для сплати податків.

Не оминули увагою і питання легалізації праці та обов’язку роботодавців з дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати.

Фахівець Бердянської ДПІ Надія Засипко роз’яснила підприємцям, як з використанням Електронного кабінету вести листування з податковою, про переваги електронної звітності та користування цифровими послугами. Також вона розповіла про можливість списання податкового боргу, штрафних санкцій і пені та відстрочення його погашення.

Окремим питанням, на якому акцентувала увагу присутніх Оксана Федорова, стала кампанія "Декларування 2021". Вона розповіла про види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, способи подання декларації, порядок отримання податкової знижки та строки подання декларації.

По закінченню спілкування відвідувачі отримали друковану продукцію з питань декларування доходів громадян, застосування РРО та пам'ятки для платників.

Фотоматеріали по темі

Бердянський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області