Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові зміни та РРО-новації: семінар для розівських платників

опубліковано 15 лютого 2021 о 14:15

Днями пологівські податківці провели семінар для керівників та бухгалтерів підприємств та фізичних осіб-підприємців Розівської територіальної громади, присвячений основним змінам у податковому законодавстві.

Начальниця Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй, звернула увагу, що з 1 січня 2021 року зросла мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум. Відповідно, для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, збільшується сума сплати єдиного податку та єдиного внеску.

Окремим блоком податківці роз'яснили новації у використанні реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО для ФОПів.

Також фахівці податкової служби детально зупинилися на процедурі списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені, розповіли про особливості кампанії "Декларування 2021", розглянули питання легалізації трудових відносин, відповідальності за порушення законодавства про працю. Присутніх ознайомили з наслідками нелегального використання роботодавцями найманої робочої сили та закликали оформити найманих працівників і відмовитись від зарплат "у конвертах".

Під час семінару надано практичні поради у користуванні Електронним кабінетом платника, формування та відправлення податкової звітності, отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Пологівський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області