Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації, кампанія декларування та онлайн-сервіси: податківці провели семінар для запорізьких платників

опубліковано 18 лютого 2021 о 14:21

Днями працівники Вознесенівських відокремлених структурних підрозділів податкової служби провели семінар для представників бізнесу та мешканців м. Запоріжжя.

Відкрила захід начальниця Вознесенівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Олена Шишкіна. Вона детально розповіла про основні зміни у законодавстві для фізичних осіб-підприємців та кампанію декларування доходів за 2020 рік.

Вона наголосила, що впродовж січня-квітня громадяни, які минулого року отримували доходи не від податкових агентів чи під час виплати яких податки не утримувалися, зобов'язані подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. При цьому платники мають можливість направити документи за допомогою Електронного кабінету ДПС.

Заступниця начальника Вознесенівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Олена Лисенко звернула увагу присутніх на дотриманні норм трудового законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам, своєчасної та повної сплати податків і зборів.

З питань подання звітності в електронному вигляді перед присутніми виступила начальниця Вознесенівської ДПІ Людмила Шляжко, яка наголосила на можливостях та перевагах обміну інформацією з податковою в режимі онлайн, використовуючи електронні ключі.

Так, у січні 2021 року до подання звітності в електронному вигляді долучились 634 суб'єкти господарювання, в тому числі 351 юридична особа та 283 фізичні особи.

Людмила Шляжко також повідомила про нову звітність, яка об’єднує звіт з єдиного внеску № Д4 та форму № 1ДФ.

У ході спілкування платники цікавились можливостями оперативного отримання інформації про податки та діяльність податкової служби, зокрема у соціальних мережах на сторінках ДПС України та Головного управління ДПС у Запорізькій області у Facebook.



Вознесенівський сектор організації роботи
організаційно-розпорядчого управління
Головного управління ДПС у Запорізькій області