Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Міська влада Бердянська і податкова служба налагоджують співпрацю у наповненні бюджетів

опубліковано 19 лютого 2021 о 07:45

Днями відбулася робоча зустріч міського голови Валерія Баранова, начальниці Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксани Федорової, представників міської влади та податкової служби.

Сторони обговорили питання налагодження конструктивної співпраці між податковим відомством та територіальною громадою, зокрема, щодо якісного проведення інвентаризації об’єктів оподаткування, прийняття рішень щодо ставок місцевих податків та зборів, автоматичного списання податкового боргу, штрафних санкцій та пені, списання сум недоїмки з єдиного внеску, використання реєстраторів розрахункових операцій.

Також учасники розглянули шляхи наповнення місцевого бюджету, погашення заборгованості, проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно та туристичного збору.

Особливу увагу Оксана Федорова звернула на важливість проведення роз'яснювальних заходів з роботодавцями та найманими працівниками щодо недопущення виплати заробітних плат "у конвертах". Легалізація праці забезпечить соціальну захищеність робітників та додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб, більша частина якого залишається в розпорядженні територіальної громади та використовується для фінансування її потреб.

Крім того, податківці доповіли про важливі аспекти цьогорічної кампанії декларування доходів громадян.

За результатами зустрічі прийнято рішення докласти максимум спільних зусиль щодо розширення бази оподаткування та пошуку додаткових резервів надходжень податків та зборів.

 

Бердянський відділ камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області