Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч: активна співпраця бердянських податківців з оновленими громадами

опубліковано 22 лютого 2021 о 10:28

Про пошук резервів наповнення бюджетів територіальних громад, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, податкову заборгованість та кількість суб’єктів господарювання йшлося під час зустрічі начальниці Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксани Федорової та начальника Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб Олександра Прошутінського з головами територіальних громад Бердянського району.

Відкриваючі "День громад", голова Бердянської райдержадміністрації Ірина Півень підкреслила, що саме податкова на певному етапі задасть вектор, за яким найкраще співпрацювати з наповнення бюджетів. Така практика була запроваджена у 2020 році і вона принесла результати.

Як зазначила Оксана Федорова, одним із шляхів виявлення резервів є проведення інвентаризації земельних ділянок, звірка чинних договорів оренди та виявлення неоформленого землекористування на території громад.

Також особливу увагу слід приділити недопущенню здійснення діяльності суб’єктами господарювання без державної реєстрації, ефективно працювати в напрямку збільшення офіційно працевлаштованих робітників.

Необхідно звернути увагу на сільгоспвиробників, залучити до декларування громадян-власників сільськогосподарської техніки, які надають послуги зі збору врожаю, обробки землі, а також громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

Також Оксана Федорова запропонувала створити спільні робочі групи з об'єднаними територіальними громадами в рамках операції "Курорт", які проводитимуть обстеження об'єктів тимчасового розміщення (проживання), з подальшим залученням їх власників до сплати податків і туристичного збору.

Податківці нагадали, що зараз триває кампанія декларування громадянами доходів за 2020 рік. Граничний термін подання декларації спливає 30 квітня 2021 року.

На завершення зустрічі учасники узгодили напрями взаємодії податкової служби з об'єднаними територіальними громадами.

Фотоматеріали по темі

 

Бердянський відділ камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області