Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія "Декларування-2021", списання боргу та податкові новації: мелітопольські податківці проводять зустрічі з представниками об'єднаних громад

опубліковано 22 лютого 2021 о 13:24

Особливості цьогорічної кампанії декларування, списання податкового боргу та нововведення у податковому законодавстві були розглянуті на семінарі, який провели мелітопольські податківці для представників територіальних громад Мелітопольського району. У семінарі також взяли участь голова Мелітопольської районної державної адміністрації Володимир Цап та заступник голови Мелітопольської районної ради Андрій Сігута.

Під час зустрічі начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін повідомив про основні питання, пов’язані з деклараційною кампанією. Він акцентував увагу на необхідності проведення інвентаризації земель та залучення до подання декларацій громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари і отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб-орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам.

Начальник Мелітопольського відділу по роботі з податковим боргом Наталя Перошенкова проінформувала про списання недоїмки з єдиного внеску та податкового боргу.

Окрім цього, на семінарі обговорювались питання електронної звітності, застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, протидії незаконній торгівлі підакцизними товарами, заходів з легалізації найманої праці тощо.

Учасники зустрічі визначили орієнтири та узгодили основні напрями роботи, а також домовились про співпрацю стосовно обміну інформацією, що сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів громад.

 

Мелітопольський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області