Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники Широківської об'єднаної громади обговорили шляхи наповнення бюджету в контексті децентралізації

опубліковано 23 лютого 2021 о 07:30

Днями начальниця Запорізького відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Інна Сімакова та начальниця Запорізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Антоніна Оніщенко зустрілись із представниками Широківської об'єднаної територіальної громади для обговорення напрямів взаємодії.

Під час зустрічі було наголошено, що в умовах децентралізації відповідальність органів місцевого самоврядування за наповнення бюджетів значно зростає. Однією з головних цілей податкової служби та ОТГ на сьогодні є наповнення місцевих скарбниць, тому особливу увагу необхідно приділяти залученню додаткових джерел доходів та проведення спільних заходів.

Учасники обговорили проблемні питання щодо обліку і сплати земельного податку, податку на нерухоме майно, податку на доходи фізичних осіб. Не оминули увагою й новації податкового законодавства з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО платниками єдиного податку, а також порядок декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році.

Наприкінці заходу податківці вручили інформаційні листівки з питань деклараційної кампанії та змін для ФОП у використанні РРО.

 

Запорізький відділ камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області