Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Запорізького району допомагають декларувати доходи

опубліковано 24 лютого 2021 о 10:05

У рамках проведення кампанії декларування доходів громадян спеціалісти Запорізької податкової інспекції надають індивідуальні консультації мешканцям Запорізького району, під час роз'яснювальних заходів знайомлять з перевагами спілкування з податківцями через Електронний кабінет платника.

З початку року 78 декларантів вже відзвітували про отримані минулорічні доходи на загальну суму 8,6 мільйона гривень, з яких у вигляді податків до бюджету надійде 319 тисяч гривень.

Податківці звертають увагу громадян-"одноосібників", якщо розмір земельних ділянок перевищує 2 га, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню. Тобто, платник податків зобов’язаний включити суму цих доходів до загального річного оподатковуваного доходу, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також сплатити 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб та 1,5 відсотка військового збору.

Також фахівці служби організовують тематичні "гарячі лінії". Так, днями на запитання громадян відповідала головний державний ревізор-інспектор Запорізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Наталія Смірнова.

 

Запорізька ДПІ
Головного управління ДПС у Запорізькій області