Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як погасити податкову заборгованість? Консультують запорізькі податківці

, опубліковано 09 квітня 2021 о 09:34

Фахівці Вознесенівських підрозділів податкової служби регіону продовжують роз'яснювальну роботу з економічно активними боржниками Вознесенівського, Дніпровського, Хортицького та Заводського районів міста Запоріжжя.

Як повідомив під час зустрічі з представниками бізнесу начальник Вознесенівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Василь Рахуба, платники податків, які станом на 1 листопада 2020 року мали податковий борг, можуть скористатись нормою Податкового кодексу України, яка передбачає прощення фінансових санкцій.

Для цього необхідно звернутись до податкової інспекції із заявою у довільній формі, сплатити основну суму боргу, що виник на 1 листопада 2020 року, а також забезпечити своєчасну сплату поточних податкових зобов'язань.

При цьому необхідно пам’ятати, що погашення податкового боргу відбувається згідно з черговістю його виникнення незалежно від напряму сплати, визначеного платником податків.

Начальниця Вознесенівського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Павлих повідомила, що зазначена норма не розповсюджується на великих платників податків, осіб, на яких поширюються судові процедури банкрутства, осіб, відносно яких наявні судові рішення щодо розстрочення (відстрочення) стягнення податкового боргу, банків, які ліквідуються, а також на осіб, які мають недоїмку з митних платежів або заборгованість зі сплати санкцій за порушення законодавства.

Вознесенівський відділ камеральних перевірок
управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків
Головного управління ДПС у Запорізькій області