Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пологівські, більмацькі та розівські власники нерухомості сплатили 1,5 мільйона гривень

опубліковано 14 квітня 2021 о 15:58

За перший квартал 2021 року власники нерухомості, які перебувають на обліку в Пологівській ДПІ, сплатили 1,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 724 тисячі. Про це повідомила начальниця Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй.

Так, від юридичних осіб надійшло 1,3 мільйона, від фізичних осіб – 240 тисяч.

Податківці нагадують, що податкове повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно надсилається платнику за місцем його реєстрації. У разі зміни адреси платник зобов’язаний упродовж місяця повідомити контролюючий орган, подавши заяву за формою № 5 ДР.

Якщо платник не повідомив податкову про зміну місця реєстрації, документ надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто, на стару адресу. Як результат – платник не отримає повідомлення-рішення та не буде ознайомлений із сумою податку, внаслідок чого може виникнути податковий борг та нараховані штрафні санкції.

 

Пологівський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області