Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси та програмні РРО – на «гарячій лінії» в Пологівській ДПІ

, опубліковано 28 квітня 2021 о 16:11

Нещодавно в Пологівській ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області пройшов сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань використання електронних сервісів та застосування програмних РРО. На запитання платників відповідав начальник Пологівської ДПІ Володимир Михайлов.

У телефонній розмові він розповів платникам, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності або навіть консультацій. За допомогою сервісу «ЗІР», сторінок ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.

Також платників цікавило, як отримати електронний цифровий підпис та його подальше використання в Електронному кабінеті, як отримати довідку про доходи, не відвідуючи податкову, дізнатися про майнові податки та як сплатити їх онлайн.

Керівник інспекції надав роз’яснення платникам податків щодо використання програмних РРО, а також етапи їх реєстрації та вимоги щодо застосування.

Під час спілкування з платниками Володимир Михайлов порекомендував платникам утримуватися від відвідування ЦОП без нагальної потреби та використовувати «Електронний кабінет», так як це один з найбільш функціональних електронних сервісів ДПС, важливість якого особливо зросла під час карантину.