Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці чотирьох районів Запоріжжя задекларували майже 700 мільйонів гривень

, опубліковано 29 квітня 2021 о 07:51

Декларації про доходи подали 2592 запоріжця із Вознесенівського, Хортицького, Дніпровського та Заводського районів міста. Зокрема, 1748 декларацій подано фізичними особами, які зобов’язані  були подати декларацію, та 844 – на отримання податкової знижки.

Про це повідомив начальник Вознесенівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Василь Рахуба.

Сума задекларованих доходів склала 687 млн грн, до сплати нараховано 16,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,5 млн грн військового збору.

Найбільше громадяни декларували доходи у вигляді спадщини – 83,3 млн грн та інвестиційного прибутку – 32,6 млн грн.

Серед громадян, які подали декларації, 67 задекларували дохід, розмір якого перевищує 1 млн грн. Це жителі Вознесенівського, Дніпровського та Хортицького районів, які в 2020 році отримали дохід у вигляді інвестиційного прибутку, надання майна в оренду та самозайняті особи.

Загальна сума отриманих ними доходів склала майже 147,3 млн грн, сума ПДФО, що підлягає сплаті до бюджету, складає 6,1 млн грн, військового збору – 391 тис грн.

Василь Рахуба нагадав, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), інвестиційного прибутку, іноземних доходів тощо. Також він звернув увагу запоріжців, що цього тижня спливає термін обов’язкового подання декларацій, тож слід не зволікати з поданням звітності.