Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація заробітної плати – пріоритетний напрямок роботи податківців

, опубліковано 29 квітня 2021 о 13:26

Фахівці Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області вживають заходи щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення та недопущення порушень законодавства при виплаті доходів у вигляді заробітної плати.

Як результат, з початку року 2604 особи були залучені до сплати податків, зборів та внесків, до бюджету додатково надійшло 11,2 млн грн. Зокрема, легалізована праця 287 громадян, з якими оформлені трудові відносини, додатково надійшло 714,6 тис. грн податків, зборів та внесків. Також до декларування доходів залучено 2050 громадян, до бюджету спрямовано майже 10 млн грн. Разом з тим, зареєструвались фізичними особами-підприємцями 267 фізичних осіб, додатково сплачено 641 тис. гривень.

У рамках заходів щодо легалізації офіційної заробітної плати проводиться робота з суб’єктами господарювання, які виплачують заробітну плату працівникам нижче законодавчо встановленого рівня. Після проведення індивідуально-роз'яснювальної роботи 55 суб'єктів господарювання підвищили рівень заробітної плати, до бюджету надійшло майже 5 млн грн.