Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Об’єднані територіальні громади Бердянщини активно взаємодіють з податковими органами

, опубліковано 07 травня 2021 о 10:01

6 травня у рамках взаємодії з органами місцевого самоврядування начальник відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова взяла участь у засіданні Координаційної ради при Бердянській районній раді.

Голова райдержадміністрації Олексій Бакай відкрив засідання і ознайомив з питаннями, запланованими для розгляду.

Серед інших питань розглядався стан підготовки до курортного сезону баз відпочинку та дитячих оздоровчих закладів Бердянського району.

Оксана Федорова у своєму виступі наголосила на економічній значимості надходжень податків до місцевих бюджетів Бердянського району від курортної галузі.

Вона зазначила, що в кожній територіальній громаді створені робочі групи для обстеження баз відпочинку та приватного сектору. Їх основною метою є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи протягом курортного сезону щодо легалізації праці, державної реєстрації підприємців, наявності правовстановлюючих документів, сплати туристичного збору та інших податків.

Так, впродовж 2020 року проведено 36 виїздів, обстежено 458 об’єктів господарської діяльності та встановлено 66 порушень, інформація по яким передана до ГУ ДПС у Запорізькій області. Тож цього року практика сумісних виїздів по проведенню роз’яснювальної роботи з платниками продовжиться.

Під час проведення обстежень об’єктів приватного сектору, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), учасники робочої групи проводять роз’яснювальну роботу, надають пам’ятки та запрошення для подання річної податкової декларації про доходи, отримані від надання послуг з тимчасового проживання.

Також представник податкової нагадала про необхідність придбання ліцензій для продажу пива, спиртних напоїв та тютюну та реєстрацію РРО, оформлення найманої праці.

 

Наголосила, що у разі наявності підстав, податкові органи в період курортного сезону мають право провести фактичну перевірку та перевірити наявність у платника дозвільних документів, необхідних ліцензій, правильність проведення розрахункових операцій, дотримання вимог до обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів.

Крім того, Оксана Федорова закликала голів об’єднаних територіальних громад також сприяти в цьому питанні та налагодити сумісний контроль, що унеможливить діяльність суб’єктів без правовстановлюючих документів.