Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пологівські, більмацькі та розівські водокористувачі сплатили понад 215 тисяч гривень

, опубліковано 06 травня 2021 о 14:40

На початок травня 2021 року на обліку в Пологівській ДПІ ГУ ДПС у Запорізькій області перебувають 24 платники збору за спеціальне використання води, які за січень-квітень 2021 року перерахували до бюджетів усіх рівнів 215,8 тисячі гривень. Із цієї суми до державного бюджету направлено понад 97 тисяч гривень, до місцевих бюджетів сплачено 95,7 тисячі, до спеціального фонду – 21,6 тисячі.

Як повідомила в.о. начальника Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Листопад, найбільші суми рентної плати забезпечили пологівські суб’єкти господарювання– 169,6 тисячі, більмацькі – 9,6 тисячі та розівські – 36,7 тисячі гривень.

Нагадаємо, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 ПКУ, платниками рентної плати за спеціальне використання води є первинні водокористувачі–юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи–підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору з водних об’єктів. Також платниками є юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Довідково повідомляємо, що граничний термін подання податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води за І квартал 2021 року – 11 травня 2021 року.