Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обробіток землі має відбуватися із дотримання вимог законодавства: Діалог податкової служби з Токмацькою громадою

опубліковано 14 червня 2021 о 10:39

Упорядкування земельних відносин та налагодження системної взаємодії між податковою службою та громадою стало предметом обговорення під час зустрічі начальника Токмацького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Тетяни Кузьменко та заступника міського голови Токмака Наталією Мамчак.

В ході зустрічі були визначені основні позиції, яким найближчим часом буде приділена пріоритетна увага, як податківців, так і місцевої влади.

Перш за все, це здійснення спільного аналізу наявності достатніх ресурсів (трудових та технічних) для самостійного обробітку земельних ділянок (паїв) громадянами. Важливим ресурсом для легалізації земельних та трудових відносин має стати інформація від «одноосібників» щодо використання ними послуг фізичних осіб, які застосовують власні транспортні засоби сільськогосподарського призначення для здійснення сільгоспробіт. Це дозволить залучити таку категорію громадян до декларування доходів та добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Контроль над неухильним виконанням вимог чинного законодавства, яке регулює земельні відносини, питання оподаткування, оформлення використання найманої праці та оплати праці громадянами, власниками земельних ділянок площею понад 2 га та які власними силами обробляють такі земельні ділянки – все це дозволить суттєво збільшити надходження до місцевого бюджету громади.